Activitats educatives a la Confraria i la Casa Barral

Visites didàctiques

Les activitats educatives consten d'un recorregut pel centre d'interpretació dinamitzat per un educador o dos en el cas de les activitats d'educació infantil, i alhora d'una sèrie d'activitats relacionades amb el contingut de cada espai del museu. D'aquesta manera coneixerem a través de diverses metodologies com era la vida d'una comunitat de pescadors fa un segle enrere i la transformació fins avui. Tot i que una mateixa activitat s'ofereixi a diversos cursos, les activitats estan adaptades per cicles educatius.

L'equip d'educadors de Descoberta Projectes són els qui condueixen les experiències que us proposem a les activitats a educació infantil i cicle inicial per la seva especialització en el treball experiencial amb infants de 2 a 7 anys.

L'equip d'educadors de patrimoni de Calafell Històric realitzarà les activitats adreçades a cicle mitjà, superior i ESO que avalen l'experiència en la didàctica del patrimoni de l'equip i de coneixement del patrimoni històric de Calafell.

 • Activitat didàctica

  Sentim en mar!

  Racons d’experimentació per començar a familiaritzar-se amb el món mariner, per conèixer i despertar la sensibilitat cap al patrimoni històric. Mitjançant les nostres pròpies “paneres dels tresors” descobrirem els peixos, la pesca i els objectes dels pescadors amb tots els nostres sentits!

  Durada de l'activitat: 1 h 30 min - 2 educadors per grup classe
  Preu de l'activitat: 7 €

  Guió didàctic, PDF (obre una nova finestra)

 • Activitat didàctica

  "El Martinet i la Lola venen a feinejar"

  A partir d'un conte coneixerem en Martinet i la Lola, vells pescadors de Calafell, que ens explicaran com ha canviat el paisatge marítim i de com ells es dedicaven a la feina que més estimen en aquest món, ser pescador i remendadora!

  Durada de l'activitat: 1 h 30 min – 2 educadors per grup classe
  Preu de l'activitat: 7 €

  Guió didàctic, PDF (obre una nova finestra)

 • Activitat didàctica

  "Oficis d'en mar i d'en terra": La comunitat d'un poble pescador

  A partir d'una visita dinamitzada coneixerem com era una comunitat de pescadors de principis del s. XX. Veurem quines feines feien, quins estris utilitzaven i com s'organitzaven i vivien els seus moments de lleure. Compararem el viure d'abans i d'ara observant les transformacions que ha viscut el barri. Ho farem en equip, escoltant, participant, prenent decisions i en definitiva aprenent de la microhistòria dels que ens han precedit.

  Durada de l'activitat: 2 h 30 min (pausa per esmorzar), 1 educador per grup classe
  Preu de l'activitat: 6,5 €

  Guió didàctic, PDF (obre una nova finestra)

 • Activitat didàctica

  Descobrint Carlos Barral: Visita a la Casa Museu i taller literari creatiu

  Conèixer la figura de Carlos Barral, descobrir el passat pescador de la platja i el litoral que l'autor tan bé va narrar, relacionar la vida de l'autor amb la seva obra i analitzar un dels seus poemes ens prepararan per desenvolupar una part de la nostra creativitat artística i deixar-ne un testimoni pictòric. Una proposta creativa en tots els sentits!

  Durada de l'activitat: 2 h 15 min (pausa per esmorzar), 1 educador per grup classe
  Preu de l'activitat: 6,5 €

  Guió didàctic, PDF (obre una nova finestra)

Guia en format PDF - totes les activitats educatives curs 2018-2019 (obre una finestra nova)