Sobre l'app de la nova museografia al Castell

En anteriors entrades al nostre bloc hem anat informant sobre la nova museografia que s'ha implementat al Parc Arqueològic del Castell de la Santa Creu de Calafell.

Ara bé, com funciona tot plegat? En aquest post provarem d'explicar de forma breu (i esperem que entenedora) com utilitzar l'app quan el visitant visiti el Castell i els seus entorns.

QUÈ NECESSITEM?

Per poder descarregar l'app serà necessari disposar d'un dispositiu mòbil: smartphones o tauletes (tablets). 

Cal dir però que l'app està disponible per sistemes Android (versió 4.0 o superior) i iOS (iPhone, IPad).

Si els dispositius tenen aquests requisits podem procedir a descarregar l'app al nostre smartphone o tablet.

L'app és gratuïta.

COM DESCARREGUEM L'APP?

Hi ha dues possibilitats:

1.- Als panells que trobarem al Castell i als entorns amb aquest codi QR (cal tenir una app que pugui escanejar codis QR): escanejar el codi QR com si fem una foto i ens redirecciona a l'app per procedir a la descàrrega. Aquí caldrà tenir dades mòbils contractades amb l'operador (internet mòbil -3G).

QR de l'aplicació

2.- A qualsevol lloc on siguis: només cal que anem al Play Store (Android) o Apple Store (iOS) i busquis per "Calafell" al cercador, l'app està desenvolupada per RSB Artesanía Digital i té el logo del Parc Arqueològic.

Per descarregar cal connexió a internet. Pots descarregar-la emprant el wifi obert de la recepció del Castell quan vinguis o si la vols descarregar prèviament també és possible.

L'app està en tres idiomes: català, castellà i en anglés. Al botó "Ajuda" podeu fer les configuracions (settings) pertinents.

UN COP DESCARREGADA, COM FUNCIONA?

Un cop tinguis l'app al dispositiu per utilitzar-la només l'has d'obrir i fer la ruta pels Castell i els seus entorns. L'app no requereix d'internet per funcionar una vegada descarregada així que simplement has d'anar seguint el mapa que et sortirà al principi (veure la primera imatge d'abans) i als punts que hi surten anar escanejant amb el botó de la foto, al centre, sobre el plafó:

 El visitant es trobarà amb informació sobre el nucli històric de Calafell (fotos, diagrames, preguntes...) i escenes fetes amb realitat augmentada i animacions com aquesta:

Doncs bé, esperem que aquesta petita guia hagi estat profitosa i que us animeu a fer la visita amb les noves tecnologies aplicades o també si ho preferiu, sense elles, perquè els canvis que s'han fet no només són tecnològics, també hi podreu veure els canvis en l'accessibilitat, la peli sobre la història del poble i els nous panells museogràfics posats al dia!

Us hi esperem!

Qualsevol consulta us atendrem al email Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o al telèfon 977.69.46.83