En contínua formació

Un any més, l’equip d’educadors del Calafell Històric ha sortit a compartir experiències amb els museus i jaciments propers a nosaltres. L’objectiu d’aquestes sortides és complementar la formació dels nostres educadors tot observant com es treballa en altres conjunts patrimonials. Enguany, les sortides triades han estat relacionades amb una vessant històrica molt propera al nostre patrimoni, el món ibèric i medieval. En aquest sentit, el dimecres 8 de gener van visitar el jaciment ibèric Font de la Canya, situat a Avinyonet del Penedès i pel qual van comptar amb les explicacions de l’arqueòleg i co-director de les excavacions Dani López. A més a més, van poder seguir el taller “arqueovitis” gràcies al qual es poden trobar evidències de la importància de la vinya al territori cossetà des de fa més de dos mil anys. Aquesta visita és del tot recomanable pel públic a qui l’apassioni la història i l’enoturisme.

 

En aquest enllaç podreu consultar el reportatge que rtvvilafranca va fer sobre la visita.


La formació dels nostres educadors va continuar el dijous 9 de gener amb una visita al Ripollès, un viatge als orígens de Catalunya “Terra de Comtes i Abats” on van poder visitar el monestir i centre d’interpretació de Ripoll, el monestir de St.Joan de les Abadesses i per últim, el centre d’interpretació del Comte Arnau. Per més informació sobre els productes i les visites que ofereix el Ripollès, recomanem la consulta del seu web.
 poblat Puig Castellar i d’entre les quals cal destacar el Capfoguer ibèric, peça emblemàtica del museu. L’altre museu que van visitar va estar Ca n’Oliver, situat al peu del jaciment del mateix nom i on s’exposen les peces trobades al jaciment. D’aquest espai museològic val la pena remarcar la tasca realitzada pels tècnics per crear l’exposició permanent de món ibèric.

 

Per més informació, podeu consultar els webs del museus Torre Balldovina i Ca n’Oliver