La Ciutadella Ibèrica participa a la 6à conferència d'OpenArch a Albersdorf (Alemanya)

Del 24 al 26 de setembre, La Ciutadella Ibèrica de Calafell va participar amb un representant del seu equip a la sisena conferència del projecte plurianual de cooperació internacional OpenArch, cofinançat pel Programa Cultura de la Unió Europea, que es desenvolupa entre els anys 2011 i 2015.

 

 

La conferència es va celebrar a la localitat alemanya d’Albersdorf, al comtat de Dithmarschen situat a l’estat de Schleswig-Holstein, on podem trobar el Centre Arqueològic Ecològic (AÖZA) un dels socis del projecte OpenArch on la Ciutadella Ibèrica actua principalment com a cap de fila i on participen un total d’onze socis (nou museus arqueològics a l’aire lliure, una Universitat i la xarxa especialitzada EXARC).

 

 

El fil principal de la conferència d’Albersdorf ha estat “El treball amb pedres a la Prehistòria i Protohistòria europees a la teoria i a la pràctica”. La part teòrica va tenir lloc al Bürgerhaus d’Albersdorf on diferents experts internacionals van fer presentacions de caire científic sobre diversos projectes relacionats amb la tecnologia lítica, compartint amb els assistents les experiències i conclusions que es van poder treure com a resultat. La part pràctica es va realitzar al Parc de l’Edat de Pedra de Dithmarschen, un museu arqueològic a l’aire lliure, on es van fer diferents tallers i activitats amb la participació d’altres socis d’OpenArch, estudiants i experts i on els visitants, principalment grups escolars, van poder veure els treballs que es feien amb ambre o la creació de motllos de pedra, per exemple. El tercer i últim dia, va estar destinat a la reunió del Comité Rector format pels socis del projecte i a un seminari mòbil per conèixer la cultura local que incloïa una recepció de benvinguda al parlament del comtat a la ciutat de Heide (Kreishaus Heide) a càrrec de les autoritats locals.

 

Per a més informació sobre OpenArch podeu consultar el web http://openarch.eu/