LA CIUTADELLA IBÈRICA PRESENT A LA 5a CONFERÈNCIA DEL PROJECTE EUROPEU OPENARCH A ARCHEON

La 5a conferència del projecte europeu OpenArch va tenir lloc al museu arqueològic a l'aire lliure d'Archeon, situat a la localitat d'Alphen aan den Rijn (Països Baixos) del 23 al 25 d'abril i va comptar amb la participació de dos educadors de la Ciutadella Ibèrica de Calafell.

 

El motiu principal de la conferència va ser el Diàleg amb el Visitant, un dels temes més prioritaris d'OpenArch i per tant un dels objectius va ser aprofundir més en com satisfer les experiències dels visitants en aquesta tipologia de museus. Experts de diferents institucions van compartir les seves idees amb els assistents i vam poder veure com es treballa a altres museus europeus aquest aspecte tan fonamental com és la presentació de la història als nostres visitants, sempre buscant la millora en la qualitat.

Archeon, en aquest sentit, és un soci experimentat, ja que compta amb 43 edificis reconstruïts de diferents èpoques històriques a Holanda, des del Mesolític fins la Baixa Edat Mitjana passant per l'època romana i reben al voltant d'uns 200.000 visitants anuals.             

A més, també vam poder presenciar un taller de pràctiques culinàries en l'Antiguitat, dirigit pel Dr. Rüdiger Kelm del Museu Arqueològic-Ecològic d'Albersdorf (Alemània) i on vam poder veure com es preparaven aliments i begudes en diferents èpoques històriques.

El projecte OpenArch, coordinat per la Ciutadella Ibèrica, compta amb 11 socis de 8 països diferents vinculats a l'arqueologia experimental i arriba amb aquesta 5a conferència al seu equador d'ençà que es va donar el tret de sortida a Calafell el gener de 2011 tenint com a finalitat principal l'intercanvi de bones pràctiques entre aquesta tipologia de museus mitjançant l'intercanvi de treballadors del sector, accions d'arqueologia experimental i seminaris i tallers per difondre el coneixement.