Presentació de la nova app de la Ciutadella Ibèrica

El passat dia 15 de març al migdia, va tenir lloc a la Ciutadella Ibèrica, la presentació en públic de l'aplicació CALAFELL OPEN AIR MUSEUM, desenvolupada pel grup de recerca DIHGECS de la Universitat de Barcelona amb finançament del projecte I+D EDU 2011-28684 del Plan Nacional I+D 2008-2011 del Ministerio de Economía y Competitividad.

La presentació va anar a càrrec del Dr. Joan Santacana, de la Universitat de Barcelona, que va explicar en què consistia l'app i les motivacions per dur-la a terme, incidint en la importància que té la implementació de les noves tecnologies, no invasives com en aquest cas, en les museografies a jaciments arqueològics com la Ciutadella Ibèrica de Calafell. En acabar els parlaments, els assistents van poder fer una visita amb el Dr. Santacana i van poder veure el funcionament de l'aplicació.

L'aplicació, que funciona per sistema de geolocalització, és de descàrrega gratuïta i conté recreacions en 3D de la Ciutadella. Està disponible per sistemes Android (a Google Play) i per iOS/Apple (a l'App Store).