HISTÒRIC TRAIL CALAFELL 2021

Calafell torna a celebrar enguany la 3a edició de la cursa i caminada de muntanya HISTÒRIC TRAIL CALAFELL, un esdeveniment de caràcter eminentment esportiu però també  amb un important component turístic i cultural, co-organitzat per l'Ajuntament de Calafell i les entitats locals Esgangalats i Peterols. La data per aquesta nova edició, serà aquest diumenge 17 d'octubre i, a l’igual que la darrera edició, celebrada el 2019, tindrà sortida i arribada al Pàrquing de la Bòbila, als entorns del Castell de la Santa Creu, element patrimonial que forma part de la imatge de la cursa des de la primera edició.

La Històric Trail és una cursa popular que té per objectiu que els seus participants no només gaudeixin corrent o caminant per camins de muntanya sinó que ho facin passant a prop d’alguns elements del nostre patrimoni històric dispersos al terme municipal i amb el menor impacte possible a l'entorn natural. Hi han 550 esportistes inscrits, dels que prop de 200 són empadronats a Calafell.

Durant els recorreguts (17km i 11km), els participants passaran per tot un seguit d'elements històrics del municipi, com ara La Talaia o la Cova Foradada i es trobaran escenificacions històriques en alguns punts a càrrec dels més de 50 voluntaris que hi participen, de manera que les corredores i corredors sentiran durant un moment que formen part d''un viatge en el temps, en la Història de Calafell. Per posar uns exemples, al nucli medieval, ara abandonat, de Montpaó, els participants es trobaran una família de l'època treballant dins de casa seva i, a la Cova Foradada, uns neandertals estaran preparant el dinar. 

Tanmateix, és una cursa que minimitza l'impacte que pugui provocar al medi ambient i que consciencia als participants per tal de tenir un impacte positiu a l'entorn natural, actuant sempre amb el màxim respecte i contribuint a protegir, conservar i millorar el nostre medi ambient. Prova d'això és que es fan servir les mateixes fites de senyalització des de la primera edició, no es reparteix cap got ni plat de plàstic d'un sol ús, els trofeus són de material sostenible, els participants porten els seus propis envasos per beure aigua i tot el producte que es fa servir és de km. 0. La cursa compta, en aquest sentit, amb el segell Petjada Verda, que dona suport a iniciatives que vetllen per la sostenibilitat mediambiental.