INFORMACIÓ A ESCOLES: VISITES DE GRUPS DURANT EL CONFINAMENT COMARCAL

 
Davant els dubtes que ens arriben de part d'alguns centres educatius sobre la possibilitat de fer activitats escolars a la Ciutadella Ibèrica amb el confinament comarcal vigent, us informem que sí que es poden realitzar, seguint les mesures adequades.
 
 
Sobre pernoctacions: Les modificacions que preveu la present Resolució abasten els aspectes següents. En els desplaçaments permesos fora de la comarca, s'autoritza que es pugui pernoctar quan es pugui garantir l'estanquitat dels grups bombolla escolars, aplicant les mesures previstes en el document Especificacions sobre el Pla d'actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.
 
(Enllaç al document, aquí).
 
15 Activitats docents, activitats de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars) i activitats d'intervenció socioeducativa (serveis d'intervenció socioeducativa i centres oberts).

15.3. Les activitats formatives o educatives no reglades presencials i d'esport escolar, organitzades dins o fora d'un centre educatiu per qualsevol entitat pública o privada i dirigides a infants escolaritzats en les etapes d'educació infantil i d'educació primària, es poden realitzar amb fins a un màxim de sis alumnes per aula o d'acord amb el que estableix l'apartat 12.4. Només els centres que organitzin activitats extraescolars mantenint els grups estables escolars o part d'aquests poden desenvolupar les activitats amb més de sis alumnes per aula, sempre que no hi participin alumnes d'altres grups estables.

15.4. Les activitats formatives o educatives no reglades presencials i d'esport escolar, organitzades dins o fora d'un centre educatiu per qualsevol entitat pública o privada i dirigides a infants i joves escolaritzats a partir de l'etapa d'educació secundària obligatòria es poden fer només quan aquestes es realitzin mantenint els grups de convivència estable definits per a l'activitat lectiva.

 
 
Actualització: 01/03/2021

AVÍS IMPORTANT: NOVES MESURES PER A LA CONTENCIÓ DE LA COVID-19

Amb motiu de les noves mesures anunciades pel Govern de la Generalitat de Catalunya (29/10/2020) per a la contenció de la pandèmia, us informem que queden suspeses les properes activitats previstes al patrimoni històric de Calafell fins a nou avís.

Els diferents espais (excepte la Casa Barral, per obres) obriran en l'horari de temporada corresponent amb restriccions del 33% de l'aforament.

Més informació: 977 69 46 83 (matins) / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2020

El cap de setmana del 10 i 11 d'octubre farem jornada de portes obertes al Castell de la Santa Creu, la Ciutadella Ibèrica i al Centre d'Interpretació "La Confraria" en ocasió de les Jornades Europees de Patrimoni que se celebren arreu del país amb diversos actes.

Al patrimoni de Calafell hi podeu trobar la següent programació:

DISSABTE 10 D'OCTUBRE


De 10 a 14h i de 16 a 18h - JORNADA DE PORTES OBERTES A LA CIUTADELLA IBÈRICA I AL CASTELL DE LA SANTA CREU

11.00h VISITA GUIADA A LA CIUTADELLA IBÈRICA. Places limitades. Cal fer reserva prèvia (matins) / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

ACTUALITZACIÓ 09/10/2020: PLACES COMPLETES PER AQUESTA ACTIVITAT.

De 10 a 14h i de 17 a 20h - JORNADA DE PORTES OBERTES A "LA CONFRARIA"


DIUMENGE 11 D'OCTUBRE


De 10 a 14h - JORNADA DE PORTES OBERTES A LA CIUTADELLA IBÈRICA, CASTELL DE LA SANTA CREU I "LA CONFRARIA"

A les 11.00h - VISITA TEMÀTICA "MITES I LLEGENDES AL CASTELL DE CALAFELL"

Visita guiada temàtica. Al Castell.

ACTUALITZACIÓ 07/10/2020: PLACES COMPLETES PER AQUESTA ACTIVITAT.

Activitat gratuïta. Places limitades. Cal fer reserva prèvia al 977 69 46 83 (matins) / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

 

20è CAP DE SETMANA IBÈRIC: 3 i 4 d'octubre

20è Cap de Setmana Ibèric

El dissabte 3 i el diumenge 4 d’octubre organitzem activitats gratuïtes per a totes les edats en els principals jaciments ibèrics de Catalunya.

Aquesta festa, l’única de l’any, està organitzada per la Ruta dels Ibers, projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya, que vol descobrir-vos com era la vida fa més de 2.200 anys a les nostres terres. Trobareu una societat avançada amb ciutats, pobles, fortaleses... que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la que ens han arribat molts vestigis (de les seves cases, la seva vaixella, els seus amulets, les seves joguines!), i alguns enigmes, com l’escriptura que encara no hem desxifrat...

És una manera divertida d’apropar-vos als ibers: reconstruccions històriques, tallers d’experimentació, visites guiades i teatralitzades, exposicions, tasts de menjar i beguda ibèrica... A més, en cada edició el Cap de Setmana Ibèric proposa fer una immersió en la societat ibèrica des d’un punt de vista diferent. Enguany, trobareu moltes activitats per conèixer l’explotació que feien els ibers dels recursos naturals del seu entorn i que utilitzaven en la seva vida quotidiana: pedra i fusta per les seves construccions, argiles per fer ceràmiques, agricultura, ramaderia, cacera d’animals salvatges, metalls per a fer les seves eines i armes...